Hotel i Nice – De 3 bedste muligheder

Bedste hoteller i Nice Frankrig

Nice er en af Frankrigs mest populære feriebyer, hvilket især skyldes den gode beliggenhed på Rivieraen samt solskin det meste af året. Nice har dog også kultur og byder på mange begivenheder, især i løbet af sommeren.

Når du rejser til Nice, skal du først og fremmest afgøre med dig selv, om du vil overnatte langs strandpromenaden eller om du hellere vil være inde i det kulturelle centrum af byen. Begge muligheder er gode, men det afhænger af, om du prioriterer at besøge seværdigheder eller hygge på stranden.

Her får du et hurtigt overblik over vores tre favorithoteller i Nice. Først et historisk hotel som tilbyder en sand luksusoplevelse; dernæst en lidt billigere mulighed ved stranden, og til sidst et hotel inde i bykernen.

Hotel Le Negresco

Det mest kendte hotel i Nice er uden tvivl Le Negresco.

Hotellet åbnede i 1913 og var designet af Henri Negrescu. De flotte udsmykninger og luksuriøse værelser gjorde hotellet populært blandt 10’erne og 20’ernes jetsettere, og både kunstnere, politikere og forretningsfolk foretrak Le Negresco frem for andre hoteller i byen.

Med en beliggenhed ved Promenade des Anglais er hotellet kun få meter væk fra havet, og det gør det også til et oplagt overnatningssted for nutidige rejsende. Især hvis du samtidig er glad for god stil, da hotellet klart er et af Frankrigs flotteste – især når du først kommer inden for. Værelserne er dekoreret i klassisk stil og du finder alt fra almindelige dobbeltværelser (som stadig føles ret luksuriøse) til store suites med særlige overraskelser.

Det er dyrt at bo hos Le Negresco – priserne starter omkring 6.000 kroner pr. nat i højsæsonen og omkring 2.500 kroner i lavsæsonen – så det er klart en priviligeret fornøjelse. Men har du plads i budgettet til det, og vil du gerne have oplevelsen af at bo på et historisk hotel, så er det pengene værd.

Hotel Le Royal Promenade des Anglais

Et alternativ til Hotel Le Negresco er Le Royal, som ligeledes ligger ved strandpromenaden. De to hoteller er sågar naboer og ligger tæt ved hinanden.

Den primære forskel er prisen: Hotel Le Royal koster under det halve af, hvad det koster at overnatte hos Le Negresco. Så hvis du gerne vil bo ved denne herlige strand, men uden at bruge en decideret formue, kan Le Royal være en rigtig god mulighed.

Hotellet er trestjernet, men byder faktisk på rigtigt gode forhold. Igen, med hensyn til beliggenheden er der intet at klage over. Den er perfekt. Værelserne er også fine, ikke helt så klassiske som hos Negresco, men ganske komfortable og med fin renlighed. Stort set alle værelser har god udsigt. Ved online reservation kan du vælge, om du vil have byudsigt eller strandudsigt. Vi anbefaler strandudsigt, om end begge muligheder er fine.

Der er morgenbuffet på stedet, og hotellet har også en restaurant som serverer klassiske franske retter, især med fokus på middelhavsmad. I receptionen kan du tilkøbe guidede tours, rundvisninger, billetter til attraktioner, osv.

Overordnet er Hotel Le Royal et rigtigt godt valg, for dig der vil være nær strandpromenaden i Nice, uden det behøver at være overdrevet dyrt.

Hotel Apollinaire

Og videre til et hotel inde i Nice bycentrum.

Det skal siges, at Nice både har et nyt og et gammelt bycentrum. Det gamle ligger mod sydøst, forholdsvis tæt ved stranden, og her finder du domkirken samt flere af de ældste bygninger. Og så er der den moderne bydel, som stadig har rigtig flot arkitektur og gode seværdigheder, og som i øvrigt rummer en del flere komfortable hoteller.

Et af de bedste hoteller i Nice centrum er Apollinaire. Det er et firestjernet hotel med rigtig god service og god plads. Bygningen er klassisk, men værelserne moderne.

Der er gåafstand til det meste. Togstationen ligger en kilometer væk i den ene retning, mens stranden ligger en kilometer væk i den anden. Og lige i omegnen finder du shopping, kulturcentre og et par fine seværdigheder som fx Place Masséna.

Priserne er rimelige – cirka 2.500 kroner pr. nat i højsæsonen og omkring 1.000 i lavsæsonen. Ikke en helt billig fornøjelse, men det bliver det aldrig på Rivieraen, og hvis du vil opleve Nice fra en god beliggenhed, så er Hotel Apollinaire i alle tilfælde en rigtig fin mulighed. Du får i hvert fald mere værdi en hos de fleste andre hoteller i byen, efter vores erfaringer.

Scroll to Top