Billetter til Louvre Museet – Book i forvejen og få hurtigere adgang

Louvre Museet i Paris

Louvre-museet i Paris er det mest kendte kunstmuseum i verden. Hvis du vil besøge det, har du to muligheder: Du kan købe billet på stedet, eller du kan købe online i forvejen. Fordelen ved at købe billet online er at du (stort set) kan springe køen over.

Her får du en hurtig guide til billetter til Louvre, samt et par gode råd og lidt fakta om museet.

Bestil entré til Louvre-museet

Det koster 22€ (cirka 165 kroner) at købe en almindelig billet til Louvre.

Prisen er den samme online og på stedet. Billetten kan købes via museets officielle side.

Når du bestiller din entrébillet, skal du på forhånd vælge en dato og et tidspunkt. Her handler det selvfølgelig om at vælge et tidspunkt, som passer dig. Generelt vil vi anbefale at besøge museet så tidligt som muligt. Det giver dig mest mulig tid til at se det du vil. Selvom der er mange besøgende allerede fra morgenstunden, så kommer der bare endnu flere i løbet af dagen, og det er en fordel at komme tidligt.

Med en billet der giver adgang til Louvre på et bestemt tidspunkt, skal du ikke stå i billetkøen ved fremmøde. Der vil stadig være lidt kø for at komme ind – mange andre turister bestiller jo også billetter til et bestemt tidspunkt – men det går generelt noget hurtigere. Så du er sådan set klar til at gå ind, når du har billetten. Vi anbefaler, at du møder op ved museet cirka 15 minutter før det tidspunkt du har booket.

Den primære indgang til Louvre er ved pyramiden. Dog er der tre andre indgange, som tages i brug, når der er travlt, samt for besøgende som har et medlemskab til Louvre (Amis du Louvre). Du skal som udgangspunkt møde op ved pyramiden og stå ved den kø der hedder “Les visiteurs avec billet”.

Guidet tour til Louvre-museet

Se Mona Lisa på Louvre-museet

Hvis du ønsker en guidet rundvisning til museet, så kan det også reserveres online til en fair pris.

Det er en oplagt mulighed, hvis du ikke rigtigt ved, hvor du skal starte, og hvis du gerne vil have en ekspert til at vise dig det vigtigste.

Samtidig springer du køen over, når du booker en guidet tour, og du får hele historien om museet fortalt.

Typisk vil du blive en del af en mindre gruppe, som mødes uden for museet og ledsages af en lokal ekspert. De fleste guidede tours varer omkring 3 timer. Du vælger selv, om du vil have en rundvisning på fransk eller engelsk.

Vi anbefaler at booke denne tour som er rigtig god.

Køb billet på stedet

Det er muligt at købe billet ved Louvre, da der også er en kø til billetkøb, men nogle gange vil der være udsolgt. Især i højsæsonen er det en risiko. Kun ved billetkøb forud for dit besøg er du garanteret at kunne komme ind. Derfor anbefaler vi helt klart, at du køber billet på forhånd. Hvis du med sikkerhed ved du skal til Paris og gerne vil besøge Louvre, så gør dig selv den tjeneste og køb billetten i god tid.

Hvem kan besøge Louvre gratis?

Alle kan besøge Louvre gratis den første fredag hver måned (dog ikke i juli og august) efter klokken 18. Mød op en times tid inden og stil dig i den gratis kø. Om fredagen er der åbent til 21.45, så du har et par timer til at se det essentielle.

Der er også gratis adgang for alle på nationaldagen den 14. juli.

EU-borgere mellem 18-25 år, samt alle personer under 18 år, kan gratis besøge Louvre på ethvert tidspunkt. Der er krav om, at du skal vise ID. Medbring derfor dit pas, når du besøger Louvre-museet.

Journalister med pressekort, undervisere i kunstrelaterede fag, samt handicappede kan også besøge museet gratis.

Louvre åbningstider

Louvre har åbent alle dage undtagen tirsdag hvor der er lukket.

Den normale åbningstid er fra 9 om morgenen til 18 om aftenen. Om fredagen er der dog forlænget åbningstid til 21.45.

Du kan senest komme ind 1 time inden museet lukker, og de begynder generelt at sige man skal forlade museets lokaler, når der er en halv time til de lukker.

Der er generelt åbent på de fleste helligdage. Louvre er kun lukket den 1. januar, den 1. maj og den 25. december. På andre helligdage kan der dog være lukket, hvis helligdagen falder på en tirsdag.

Planlægning af besøget

Billetter til Louvre museet

Louvre er et ufatteligt stort museum med flere forskellige afdelinger. Selv på en hel dag, kan du umuligt nå det hele.

Derfor handler det om at prioritere. Hvad vil du allerhelst se? De fleste prioriterer afdelingerne med klassisk kunst, altså malerier og skulpturer. Men også de arkæologiske afdelinger er spændende, især afdelingerne for antikviteter, hvor der blandt andet er egyptiske, græske og romerske udstillinger.

Der er over en halv million værker og objekter hos Louvre-museet, og selvom det ikke er dem alle der udstilles, så handler det i høj grad om at tænke over dit besøg på forhånd og fokusere på det, der interesserer dig mest.

Fakta om Louvre-museet

Louvre-museet blev grundlagt af Napoleon Bonaparte den 10. august 1793. Selve bygningen er dog langt ældre, da den blev bygget som en fæstning i 1190. Der har været flere udvidelser igennem årene, og der skete en gennemgående restaurering i 1980’erne og 1990’erne, inden museet fik den stil, som det har i dag.

Mellem 7 og 10 millioner mennesker besøger Louvre hvert år. I 2022 lød besøgstallet på 8,1 millioner. Dermed er Louvre både verdens mest besøgte museum, den mest besøgte touristattraktion i Paris, og den næstmest besøgte turistattraktion i Europa, kun overgået af Peterskirken i Vatikanet.

Det mest berømte maleri på udstillingen i museet er Mona Lisa af Leonardo da Vinci. Det er dog kun et af mange store værker. Et andet kendt værk er statuen af Venus de Milo.

Venus de Milo

Hvis du interesserer dig for kunst og kultur, så er Louvre formentligt den vigtigste turistattraktion i Paris. Museet bør klart besøges, hvis du planlægger en tur til den franske hovedstad.

Tjek vores hotelanbefalinger i Paris hvis du endnu ikke har booket overnatning.

Læs også om hvordan du køber adgang til Versailles-slottet som er en anden populær oplevelse som de fleste rejsende vælger at se.

Scroll to Top